Lid worden van de VAV, iets voor jou?

De VAV is een netwerk van professionals met dezelfde missie: de volksgezondheid optimaliseren. we bundelen onze krachten om samen één stem te vormen. Op die manier kunnen we daadwerkelijk het verschil maken in beleid, advies en wetenschappelijk onderzoek.

Meld je aan als lid

Wie zijn wij

De Vereniging Artsen Volksgezondheid is een netwerk van artsen die werkzaam zijn in het brede veld van volksgezondheid: van beleidsadvisering tot epidemiologisch onderzoek, van zorg voor kwetsbare personen tot geestelijke gezondheidszorg.

Wat wij doen

De VAV voert een krachtig strategisch beleid om de volksgezondheid te bevorderen. Dat doen we door onderzoek, het ontwikkelen van richtlijnen, het sturen op beleid en het regelen van financiering van zorg. Ook organiseren we scholing en congressen.

Wat zij bieden

Als lid participeer je in discussies over actuele problematiek. Je blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen en kunt geaccrediteerde bij- en nascholingen volgen. Bovendien heb je makkelijk toegang tot een uitgebreid netwerk collegae met uiteenlopende expertise.

Iets voor jou?

De zorg kampt met grote maatschappelijke vraagstukken: hoe houden we stijgende kosten in de hand, hoe zetten we zorg doelmatiger in, hoe houden we het aantal beroepsbeoefenaren op peil. Wil jij een actieve rol in deze discussie, dan is de vak de plek. We zoeken naar ambitieuze, energieke en enthousiaste leden. Artsen die voor de samenleving van betekenis willen zijn. En die zich willen  onderscheiden op beleidsmatig of onderzoeksvlak. Ben je al lid van een andere wetenschappelijke vereniging? Of ben je het uitvoerende werk inmiddels overstegen? Ook dan ben je van harte welkom.

Ik word lid

Vera: “Ik ben vijf jaar geleden lid geworden van de VAV. In mijn werk heb ik dagelijks te maken met de consequenties van beleidskeuzes voor de volksgezondheid. Grote maatschappelijke vraagstukken zoals leefstijl en stijgende zorgkosten, daar moeten we echt wat mee. Binnen de VAV proberen we domeinoverstijgend te werken en zo maatschappelijke impact te hebben. Samen sta je sterk, ik heb het gevoel dat ik zo echt verschil kan maken.”

Goed om te weten:

De VAV is lid van de Koepel Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG) die deel uitmaakt van de Artsenfederatie KNMG.

Klik hier voor informatie over de contributie en afdrachten 2024

Heb je nog vragen of wil je meer weten voor je je aanmeldt als lid?